Paintball Klub MARSONIA
Naslovna arrow Vijesti arrow Uberovi osvrti arrow Scenario big game Kutina, 23.06.2007. Tuesday, 21 October 2014
Glavni meni
Naslovna
Vijesti
Paintball
Timovi
Renta
O nama
Recenzije
Uberovi osvrti
F.A.Q.
Fun
Kontakti
Linkovi
Sponzori
Fotogalerija
Forum
Članovi Kluba
Statistika
Visitors: 735504
We have 4 guests online
 
Scenario big game Kutina, 23.06.2007. PDF Print E-mail
Written by Uber   
Thursday, 28 June 2007

Bili smo na najvećem okupljanju woodball igrača u Hrvatskoj!


                          


Mjesto Ilova kod Kutine bilo je prošle subote središte hrvatskog paintballa. U organizaciji PK ''Woo'' iz Kutine i Accredo shopa iz Čakovca (uz brojne suorganizatore, paintball klubove: ''Zelina'', ''Gavran'', ''Trigger'', ''Međimurje'', ''Sesvetski zmjevi'', ''Bumbar'', ''Igraona'', Paintball Team Varaždin, ''Rhino Paintball Team'' iz Mađarske…) na prostoru stare ciglane okupilo se stotinjak osoba, od čega šezdeset i dva igrača.
  
Pripreme u tijeku

Woo Camp (stara ciglana) izvrsno je mjesto za održavanje scenario igara. Naime, ovaj field se prostire na preko 60 000 m2 te, između ostalog, uključuje: veliku kuću na dvije etaže, veliku garažu, čak četiri manje šume, livade, močvaru, potok, osmatračnice te mnoštvo raznih prepreka.
Središnja kuća


Players area je bio smješten u prostoru garaže, a organizator se pobrinuo za stolove i klupe. Koatizacija od samo 25 kn po osobi uključivala je: veliku porciju graha sa mesom, vodu za piće i točenje zraka tokom cijelog turnira. Odlično!

Organizator je igrače podijelio u dvije velike skupine – crvene i žute, prema ključu da u isti tim upadnu igrači iz istog kluba. To je stvorilo pomalo nejednaku situaciju jer je u crveni tim uvršteno više iskusnih igrača (Međimurci, Samoborci, Gavrani...) nego u žuti tim (braća Mađari i potpisnik ovih redaka :). No, gotovo ništa nas nije moglo omesti da se dobro zabavimo.Malo o samoj igri i pravilima – svaki tim je imao svoju startnu bazu (pogledati skicu terena), generala, zastavnika i vojnike.


Image Hosted by ImageShack.us

Skica fielda

Igra se mogla završiti istekom vremena (trideset minuta) ili osvajanjem protivničke baze. Cilj igre bio je skupiti više bodova od protivnika u zadanom vremenu. Bodovi su se osvajali eliminacijom protivničkih vojnika (1 bod – idu u deadbox do kraja igre), eliminacijom generala (2 boda, s tim da je general imao dva života – nakon prve eliminacije morao je otići do deadboxa svog tima, tamo se chekirati i ponovo vratiti u igru; nakon druge eliminacije napušta teren do kraja igre, a protivnički tim dobija još 2 boda – ukupno 4), osvajanjem središnje kuće i zadržavanjem iste do kraja igre (25 bodova) te osvajanjem protivničke baze (50 bodova). Ukupno 109 bodova. Zastavnik se morao cijelo vrijeme igre nalaziti uz generala i označavati njegov položaj. Kada bi zastavnik bio eliminiran, drugi živi igrač je morao preuzeti njegovu ulogu.


 
Upoznavanje sa terenom


Nažalost, iako je početak turnira najavljen za 11.00 sati, prva igra je otpočela tek oko 13.30, pa smo, uz pauze za ručak i nadopunjavanje opreme, stigli odigrati tek tri partije. Ali zato kvalitetne i napete :)


 Spremni!


Prva partija – pošto sam bio najiskusniji igrač (mada igram samo dvije godine i to uglavnom speedball), ostatak tima me je proglasio Napoleonom (za sebe zadržite vertically challenged šale :P , pa smo krenuli sa razradom plana. Mađarima je bilo svejedno, glavno da se puca.


Teren

 

Uglavnom, plan je bio polovično uspješan, ali smo uspjeli osvojiti i zadržati do kraja igre središnju kuću, te, uz nešto više eliminiranih protivnika, dobiti prvu igru!
Akcija


Druga partija – uza sve naše planiranje i taktiziranje protivnik nas je razbio ko' bugarsku skupštinu :) Uzeli su i središnju kuću i našu bazu, te su nas sve strpali u deadbox. Moram priznati da nam je bilo tijesno. 1:1


Crveni napadajuDeadbox

Treća partija – ali Napoleon i Žuti Mravi ne priznaju poraz! Ovaj put smo se odlučili na, kako bi to naši nogometni stručnjaci rekli, gustu i elastičnu obranu. Drugim riječima, igrali smo bunker :) I isplatilo se. Brzo smo osvojili središnju kuću, te razmještajem igrača na ključne pozicije :))) odbili napade nadmoćnijeg protivnika. Mada je naša pobjeda u jednom trenutku došla u pitanje. Naime, protivnik se uspio probiti u središnji objekat i nakratko ga zauzeti, ali tu je uskočio hrabri lega iz Osijeka i poslao naše dušmane na hlađenje. Pobjeda 2:1!
Samoborci

Iako je zabava bila vrhunska, bilo je i problema tijekom igre. Zbog velikog broja novih igrača te samo šest sudaca u terenu (od čega dva u deadboxovima), bilo je dosta situacija tipa: ''Pogodio sam te!'' , ''Nisi me pogodio!'' – dakle, playing on, dead man talking, prikrivanja pogotka... Izgleda da je to uobičajena pojava kada se pojavi ovako veliki broj novih igrača. No, ništa što se pravilnom edukacijom i strožim suđenjem ne može riješiti (bar kod većine ;). Također, markeri nisu bili chronirani prije ulaska u teren i dojma sam da je bilo i više nego par ''vrućih'' markera.

 

Zaključak? Odličan turnir, odlična ekipa!


Varaždinci su se pobrinuli i za pjesmu :)


Držim da je konačno došlo vrijeme da se oformi scenario natjecanje u Hrvatskoj. Ovaj event, uz onaj u Lučkom, potvrđuje da je moguće okupiti veliki broj woodball igrača na jednom mjestu. Možda bi prvo trebalo organizirati jedan scenario turnir sa nagradama i bodovanjem (možda prema uzoru na američki SPPL?) da se vidi koliko igrača i klubova je zainteresirano za ovakvu vrst natjecanja. Ukoliko odaziv bude dobar a takav format natjecanja se pokaže kompetitivan, zabavan i privlačan, zašto onda ne pokrenuti scenario ligu pri HPS-u?

Trenutno u Hrvatskoj više ljudi igra woodball nego speedball, jer im je prvi prihvatljiviji i jeftiniji. Omogućimo im woodball natjecanje, ponudimo kasnije da probaju i speedball, pa se možda iz toga iskristalizira još kvalitetnih igrača ''sportskog paintballa''.

Na kraju turnira, razgovarao sam sa predsjednikom novoosnovanog PK ''Woo'', Tomislavom Vidalinom.

PainthHR: Par riječi o vašem klubu...

Tomislav: PK ''Woo'' je osnovan u svibnju ove godine. Uz dopredsjednika Roberta Prekpaljaja i mene, klub broji još desetak članova.


PainthHR: Kakvu opremu koristite?

Tomislav: Trenutno koristimo markere JT TAC 05 pogonjene stlačenim zrakom, a planiramo nabavku još nekoliko kompleta opreme.


PainthHR: Planovi za budućnost?

Tomislav: Kada se uigramo planiramo nastupati u HPL-u.


PainthHR: Što mislite o današnjem turniru?

Tomislav: Pa, mislim da je turnir dobro prošao i nadam se da su se svi zabavili. Svakako planiramo nastaviti s organizacijom ovakvih događaja. Zahvalio bi se svim klubovima i igračima na njihovom dolasku, te se nadam da ćemo se uskoro vidjeti.

 

Hvala Tomislave, a Vama mirno more želi Mare, ovaj, Uber :)Ovdje možete pogledati prilog Kanala KT o big game-u:

http://www.youtube.com/watch?v=MgyJvrs-JzE


 

< Previous   Next >


Google
 
GO TOP!
Popularno
5 zadnjih korisnika
LibmanWer(LibmanWer)
(2008-05-25 18:17:41)
Franjo Ereš(feres)
(2008-05-22 22:29:07)
Lundun(Lundun)
(2008-05-18 05:31:48)
luka(LUX1)
(2008-01-07 20:03:12)
doxtor2008(doxtor2008)
(2008-01-07 05:52:14)
 
 
 


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.